Voetklachten en het effect van verende steunzolen

Wist u dat onze voeten in de loop van ons leven bijna drie keer rond de aarde wandelen? Dit is in totaal 120.000 kilometer en meer dan 100 miljoen stappen. Dit betekent ook dat ons lichaam 100 miljoen stappen moet absorberen. Bij elke stap die wordt genomen dient het lichaam 3 maal het lichaamsgewicht op te vangen.

Een gezonde voet, een multifunctioneel instrument heeft een natuurlijk evenwicht en is middels het 3-punts-veersysteem in staat het lichaam te beschermen tegen voetklachten en rugklachten. Door middel van de wisselwerking tussen het verende deel (ondersteuning) en de kunststof kussentjes (massagepelot) wordt het gebrek aan natuurlijke ondersteuning opgevangen door de steunzolen van Fusselastic.

Door de verbetering van uw voetstand wordt ook de houding verbeterd. Ook worden de drukpunten die pijn veroorzaken ontlast. De verende werking zorgt ervoor dat uw voetspieren weer actief worden, die de bloedsomloop in uw voeten en benen zal stimuleren.
voetklachten


Voetklachten: Waarom onze voeten, knie, heupgewrichten en rug pijn doen ?
Tegenwoordig loopt de mens overwegend over harde ondergronden, beton en stenen. Spieren, banden en pezen verslappen. De voeteigen, aangeboren, 3-punts-vering wordt in de loop van de tijd minder. De gevolgen zijn civilisatiebeschadigde voeten en de typische voetproblemen nemen hun beloop. Eenzijdige belastingen, drukpunten, pijn in voetgewrichten, kniegewrichten, heupgewrichten, wervelkolom, zware vermoeide voeten en benen etc. vergezellen u constant.

Last van voetklachten?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende en gratis voetmeting bij u thuis, om zelf te ervaren of Fusselastic steunzolen uw klachten helpen verminderen. 

Permanente druk en schokken veroorzaken branden, steken en pijn.
Harde ondergronden geven niet mee, maar ze tasten ons lichaam helaas aan.

In de afbeeldingen hieronder kunt u zien hoe Fusselastic de stand van uw voeten weer hersteld.
 
Hallus Valgus - Spreidvoet - Holle voet - Knik voet: Voetklachten
Meer informatie over hallux valgus treft u aan op de website van Fusselastic: https://www.fusselastic.nl/hallux-valgus.

Voetklachten - gevolgen 

Uw voeten kunnen niet meer zelf de drukpunten naar alle kanten verplaatsen en ze kunnen u niet meer voldoende elastisch dragen. De harde, onbuigzame ondergronden en de oneffen bestrating drukken continu tegen de gevoelige bal van de voeten en de hielen. De haarfijne vaten van de voorvoeten worden beschadigd.

De druk en de impact van het lichaamsgewicht wordt doorgestuurd naar uw wervelkolom en gewrichten. Uw voeten verliezen steeds meer hun eigenlijke functie. Uw kuitspierpomp, de spieren en de aderwanden worden moe. Daardoor wordt de terugloop van het bloed naar het hart sterk vermindert. Dit allemaal brengt met zich mee:

• pijn in de voet
• eeltvormingen
• hielspoor
• artrose
• zware, vermoeide, opgezwollen voeten en benen
• blauwe plekken, pijn in de gewrichten van de wervelkolom tot aan de nek
• voetdeformaties (zie afbeelding hieronder)

De symptomen uiten zich zo divers dat het vaak een lange weg is om te erkennen dat het in de eerste plaats uw voeten zijn die hulp nodig hebben.

  Voetklachten

Voetklachten: de oplossing

Stop de pijn in uw voeten of voorkom pijn aan uw voeten door het dragen van Fusselastic steunzolen. Zelfs als u al veel dingen geprobeerd hebt dat keer op keer heeft geleid tot teleurstellingen, de Fusselastic is de harde, onbuigzame, stijve steunzolen die tot teleurstellingen hebben geleid ver vooruit! Ervaar het zelf!

Fusselastic geeft u met elke stap een nieuw leven. Het geniale principe van Fusselastic, de 3-punts-vering en de ingebouwde massagepelot, leidt ertoe dat mensen van elke leeftijdsgroep weer aangenaam kunnen wandelen.